Χούμους από πατζάρι με πικάντικο καπνιστό τόνο TRATA
    Υλικά
  • 1 συσκευασία (2πλέτα) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ TRATA
  • 200 γρ. ψητά παντζάρια
  • 80 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
  • 60 γρ. χυμό λεμονιού
  • 300 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 80 γρ. από το νερό που βράσανε
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10 γρ. κύμινο
  • 10 γρ. καπνιστή πάπρικα
  • 5 γρ. κάρι
  • Αλάτι
  • Για το σερβίρισμα:
  • Φρέσκα μυρωδικά, μαύρο σουσάμι και ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Κόβουμε τα παντζάρια σε κύβους. Τα αλέθουμε σε πουρέ. Προσθέτουμε το ταχίνι, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού. Αλέθουμε τα ρεβίθια με το νερό που βράσανε και ανακατεύουμε με τον πουρέ παντζαριών. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Σερβίρουμε με τον τόνο στην κορυφή, φρέσκα μυρωδικά, μαύρο σουσάμι και επιπλέον ελαιόλαδο. Tip Το χούμους με παντζάρι και ρεβίθια ταιριάζει τέλεια με τον νέο πικάντικο καπνιστό τόνο. Δοκιμάστε το με φρέσκα μυρωδικά και ένα ωραίο ελαιόλαδο.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Χούμους από πατζάρι με πικάντικο καπνιστό τόνο TRATA
  • 1 συσκευασία (2πλέτα) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ TRATA
  • 200 γρ. ψητά παντζάρια
  • 80 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
  • 60 γρ. χυμό λεμονιού
  • 300 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 80 γρ. από το νερό που βράσανε
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10 γρ. κύμινο
  • 10 γρ. καπνιστή πάπρικα
  • 5 γρ. κάρι
  • Αλάτι
  • Για το σερβίρισμα:
  • Φρέσκα μυρωδικά, μαύρο σουσάμι και ελαιόλαδο

Κόβουμε τα παντζάρια σε κύβους. Τα αλέθουμε σε πουρέ. Προσθέτουμε το ταχίνι, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού. Αλέθουμε τα ρεβίθια με το νερό που βράσανε και ανακατεύουμε με τον πουρέ παντζαριών. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Σερβίρουμε με τον τόνο στην κορυφή, φρέσκα μυρωδικά, μαύρο σουσάμι και επιπλέον ελαιόλαδο.

Tip
Το χούμους με παντζάρι και ρεβίθια ταιριάζει τέλεια με τον νέο πικάντικο καπνιστό τόνο. Δοκιμάστε το με φρέσκα μυρωδικά και ένα ωραίο ελαιόλαδο.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή