Ψητός Γαύρος TRARA on ice με φάβα Σαντορίνης
    Υλικά
  • 1 Συσκευασία κατεψυγμένου φιλέτο γαύρου TRATA on ice (400γρ.)
  • Για τη φάβα:
  • 350 γρ. φάβα (Σαντορίνης)
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ζεστό νερό
  • αλάτι-πιπέρι
  • Για το dressing:
  • 2 κ.σ. μουστάρδα με ρίγανη & θυμάρι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 4 κλων. θυμάρι
  • αλάτι-πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα:
  • 2 ραπανάκια σε λεπτές φέτες
  • ελιές
  • 1 αγγούρι κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • ντοματίνια
  • 2 κλων. Θυμάρι
  • πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα

• Για την φάβα Σαντορίνης βάζουμε σε μια κατσαρόλα ζεστό νερό, ρίχνουμε αλάτι και την φάβα. Την αφήνουμε να πάρει μια βράση και την ξαφρίζουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο, αλάτι πιπέρι, το ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης και την αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και στη συνέχεια πολτοποιούμε την φάβα με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ.

• Για τον γαύρο φτιάχνουμε πρώτα το dressing βάζοντας σε ένα μπολ το μέλι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι τη μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μαρινάρουμε τα φιλέτα γαύρου με το dressing ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το φρέσκο θυμάρι και στη συνέχεια τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές για 1 λεπτό.

• Σερβίρουμε τη φάβα προσθέτουμε τον γαύρο, στολίζουμε με το αγγουράκι, το ραπανάκι, την κάππαρη, τις ελιές και τα ντοματίνια. Περιχύνουμε με λίγo dressing, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πιπέρι και θυμάρι.

https://www.youtube.com/watch?v=5bpdnFJEfEw

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Ψητός Γαύρος TRARA on ice με φάβα Σαντορίνης
  • 1 Συσκευασία κατεψυγμένου φιλέτο γαύρου TRATA on ice (400γρ.)
  • Για τη φάβα:
  • 350 γρ. φάβα (Σαντορίνης)
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ζεστό νερό
  • αλάτι-πιπέρι
  • Για το dressing:
  • 2 κ.σ. μουστάρδα με ρίγανη & θυμάρι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 4 κλων. θυμάρι
  • αλάτι-πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα:
  • 2 ραπανάκια σε λεπτές φέτες
  • ελιές
  • 1 αγγούρι κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • ντοματίνια
  • 2 κλων. Θυμάρι
  • πιπέρι

• Για την φάβα Σαντορίνης βάζουμε σε μια κατσαρόλα ζεστό νερό, ρίχνουμε αλάτι και την φάβα. Την αφήνουμε να πάρει μια βράση και την ξαφρίζουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο, αλάτι πιπέρι, το ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης και την αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και στη συνέχεια πολτοποιούμε την φάβα με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ.

• Για τον γαύρο φτιάχνουμε πρώτα το dressing βάζοντας σε ένα μπολ το μέλι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι τη μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μαρινάρουμε τα φιλέτα γαύρου με το dressing ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το φρέσκο θυμάρι και στη συνέχεια τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές για 1 λεπτό.

• Σερβίρουμε τη φάβα προσθέτουμε τον γαύρο, στολίζουμε με το αγγουράκι, το ραπανάκι, την κάππαρη, τις ελιές και τα ντοματίνια. Περιχύνουμε με λίγo dressing, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πιπέρι και θυμάρι.

https://www.youtube.com/watch?v=5bpdnFJEfEw

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή