Κινόα με λαχανικά, αβοκάντο και τόνο TRATA από την Ελένη Ψυχούλη
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα τόνος TRATA σε νερό στραγγισμένος
  • 100 γρ. κινόα
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε καρεδάκια
  • 10 τοματίνια κομμένα στα 4
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ώριμο αβοκάντο σε φετάκια
  • Μερικά κλωναράκια μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • Μερικά φυλλαράκια φρέσκος βασιλικός
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Για τη σος
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Προαιρετικά, 1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Βράζουμε για 10-15 λεπτά την κινόα σε άφθονο αλατισμένο νερό-όπως ακριβώς βράζουμε το ρύζι-και την στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κινόα με τα τοματίνια, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το βασιλικό. Ανακατεύουμε σε μπολ τα υλικά της σος και την ενσωματώνουμε στην κινόα. Σερβίρουμε την κινόα και πάνω της το αβοκάντο με τον τόνο. Περιχύνουμε τον τόνο και το αβοκάντο με χυμό από ένα λεμόνι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κινόα με ρύζι ή με φακές ή μαυρομάτικα φασόλια

 

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Κινόα με λαχανικά, αβοκάντο και τόνο TRATA από την Ελένη Ψυχούλη
  • 1 κονσέρβα τόνος TRATA σε νερό στραγγισμένος
  • 100 γρ. κινόα
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε καρεδάκια
  • 10 τοματίνια κομμένα στα 4
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ώριμο αβοκάντο σε φετάκια
  • Μερικά κλωναράκια μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • Μερικά φυλλαράκια φρέσκος βασιλικός
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Για τη σος
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Προαιρετικά, 1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένο

Βράζουμε για 10-15 λεπτά την κινόα σε άφθονο αλατισμένο νερό-όπως ακριβώς βράζουμε το ρύζι-και την στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κινόα με τα τοματίνια, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το βασιλικό. Ανακατεύουμε σε μπολ τα υλικά της σος και την ενσωματώνουμε στην κινόα. Σερβίρουμε την κινόα και πάνω της το αβοκάντο με τον τόνο. Περιχύνουμε τον τόνο και το αβοκάντο με χυμό από ένα λεμόνι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κινόα με ρύζι ή με φακές ή μαυρομάτικα φασόλια

 

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή